Martin til VM i skog- og viltforvaltning

Martin Hillestad Næsset, (17 år) fra Kongsberg og elev ved KOVS Saggrenda, representerte Norge under VM i skog- og viltforvaltning i Russland.

  • Av Anne Elinde Omholdt

KOVS- Saggrenda eleven ble tidligere i år norgesmester i skog- og viltforvaltningsteori. Martin vant NM med temaet Laserskanning av skog og de mulighetene det gir under skogbruksplanlegging.

3. – 9. september forsvarte han de norske fargene under VM i som ble arrangert i Moskva, Russland. I løpet av sommeren har Martin gjennomført feltarbeider sammen med studenter og lærere ved NMBU. Resultatet av feltarbeidet er en 20 siders presentasjon med tittelen Monitoring of forests Estimation of biomass change using airborne laser scanner».

Martin sendte inn presentasjonen på forhånd og måtte forsvare oppgaven i løpet av uken i Moskva. Han gjorde det meget godt, og fikk mange gode tilbakemeldinger på arbeidet sitt. Det holdt ikke helt til topplassering, men han representerte Norge og skolen på en meget respektabel måte. 

Martin Hillestad Næsset er den andre eleven fra KOVS Saggrenda -naturbruk som har vunnet  NM i skogteori og som har representet Norge under VM. Sander Huslende Alfredsen, fra Flesberg  deltok i fjor, og gjorde en meget god prestasjon, selv om det ikke ble pallen.

Det var Landbruks- og matdepartementet  som  i vår avholdt den nasjonale konkurransen. Velgskog- NHO teknisk arrangør.

   


Publisert 8. september 2017, oppdatert 12. juni 2018.