Suksess med ungdomsbedrift

DrinkGuard UB, fra Kongsberg videregående skole, har sikret seg plass i NM-finalen i Ungt Entreprenørskap, med sin prisvinnende idé som skal sikre at folk ikke blir ufrivillig neddopet på byen.

  • Av Anne Elinde Omholdt

DrinkGuard UB, som består av Mathias Gjendem, Emilie Sønsterud, Erle Marie Lohne og Ole Andreas Diesen, vant både beste innovative produkt, vare og/eller tjeneste og beste yrkesfag under Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter. 

Forretningsideen til de fire elevene, som går på vg2 salg, service og sikkerhet på Kongsberg videregående skole (KOVS), er en brikke som legges i drinken til gjester på utesteder og festivaler, og som skifter farge hvis uvedkommende putter noe i glasset. Vi har stor tro på produktet, sier Erle Marie Lohne. 

Ungdomsbedriften har brukt kunnskap fra eget fag, tatt tak i en sikkerhetsutfordring og kommet opp med et godt produkt, mener juryen. Produktet er en innovativ løsning som vil bedre sikkerheten på festivaler og gjøre utelivet tryggere.

Nå skal de fire ugdommene til NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm i slutten av april. Fram til da må de jobbe videre med å skaffe sponsorer og samarbeidspartnere. De er også nødt til å lage en prototyp.

DrinkGuard UB har en utmerkelse med seg fra før. På skolemessen, som ble arrangert lokalt på KOVS tidligere i måneden, vant DrinkGuard pris for beste logo.  Vi ønsker dem lykke til i NM!


Publisert 16. mars 2018, oppdatert 12. juni 2018.