Ungdomsbedrift arrangerer skolemesse

Ungdomsbedriften MOR UB arrangerer denne uken skolemesse i biblioteket på undervisningssted Tinius, hvor alle ungdomsbedriftene ved Kongsberg videregående skole (KOVS) vil være representert.

  • Av Anne Elinde Omholdt

Ungdomsbedriften MOR-UB, som består av Maria Tjelde, Maren Landerud Grøterud, Oliver Dolores Berg og René Dahl Bogen, har som foretningside å planlegge og gjennomføre eventer og arrangementer for ungdom. Da passer det fint at de fikk ansvaret for å arrangere Skolemessen for ungdomsbedrifter ved KOVS 2018, som går av stabelen 8. mars. 

De har brukt programfagtimer hver torsdag til planlegging av arrangementet, og fortsatt er det noen detaljer som må på plass før åpningen av messen. Det kreves mye mer planlegging enn vi hadde sett for oss, sier Maria Tjelde, og de andre i MOR UB sier seg enig. De mener at de har fått mange erfaringer gjennom arbeidet som de har lært mye av. Av fagområder de har har jobbet mye med i ungdomsbedriften trekker de særlig fram markedsføring og økonomi. En annen erfaring de har gjort seg er det å jobbe i bedrift sammen med skolevenner. Det kan være litt utfordrende. Vi må forvente mye av hverandre og ikke være redde for å ta opp ting, eller for å mase litt på hverandre om det trengs, sier Maren Landerud Grøterud. 

På skolemessen vil det være ulike konkurranser med premiering. Det er mulig å konkurrere i følgende kategorier: Beste pitch, beste stand, beste logo og mest innovative bedrift. Juryen vil blant annet bestå av eksterne bransjefolk fra Kongsberg Innovasjon og Kongsberg Jazzfestival. 


Publisert 5. mars 2018, oppdatert 12. juni 2018.