KOVS-laget i volleyball med flott innsats i NM

NM i volleyball, for videregående skoler, gikk av stabelen i Bodø i helgen. Skolelaget fra KOVS, bestående av elever fra Idrettslinja, gjorde det bra og endte til slutt på en respektabel åttendeplass.

• Av Anne Elinde Omholdt

Etter tidlig og lang reise fra Kongsberg fredag morgen (kl 5.00), til Bodø (kl 11.00), og innmarsjen i Bodø spektrum, startet idrettselevene med en vanskelig kamp mot Greåker VGS i Bankgata-hallen. Laget klarer å heve seg til et høyre nivå etter tapt første omgang, og vinner sin første kamp (2-1).

Andrekampen mot Vefsen FHS vinner de ganske lett (2-0) og avslutter første dag med gruppeseier!

Etter en fin kveld med god stemning, starter andre dag av turneringen med åttendelsfinalen mot Grenland FHS, hvor de vinner (2-0), og kvalifiserer seg til kvartfinalen.

Så møtte elevene våre et jevnere lag (Firda idrettslinje VGS), og måtte gi tapt etter å ha ført første settet fram til 23-20. Kampen endte med tap (24-26), noe KOVS-laget syntes var utrolig ergerlig! Dessverre får man gjerne en knekk etter slike jevne sett, så i andre settet var Firda bedre enn KOVS-laget. Uansett hadde KOVS-laget grunn til å være utrolig godt fornøyde med innsatsen! Nå var de klare til kamp om 5-8 plass.

KOVS-elevene stiller også sterkt til dommeroppgave: Simon 1. dommer, Karine og Per 2. dommer, Nora, Silje og Anna i sekretariatet.

I lørdagens siste og meget spennende kamp møter KOVS-laget Volleyball-linja fra Framnes. Etter en litt dårlig start (tapte første sett 15-25), klarer KOVS-laget å hente krefter og heve nivået, - og vinner til slutt (25-20). KOVS-laget måtte gi tapt i siste sett (12-15), etter en veldig spennende kamp.

Søndag morgen spiller KOVS-laget mesterskapets siste kamp for å prøve å sikre seg 7.plassen. KOVS-laget begynner å merke at de er slitne, og taper på en del direkte feil. Dermed må KOVS-laget nøye seg med en flott 8.plass i mesterskapet. KOVS-laget reiste hjem med en stor motivasjon til å trene til neste års mesterskap. Elevene har vist utrolig bra innsats hele helgen! Damien Renard, faglærer på Idrettsfag, fulgte elevene på turen til Bodø.

Bilder: Anita Nygård

Fra volleyball-mesterskap for vgs

Fra skolemesterskap i volleyball

Publisert 28. januar 2019, oppdatert 28. januar 2019.