IB-elev til finalen i Kjemiolympiaden 2020

Wanjing Li, fra IB-linjen, skal delta på finaleuka i Kjemiolympiaden. Finalen blir avholdt ved Kjemisk Institutt ved Universitetet i Oslo 30.mars-3.april.

• Av Anita Jakovesi

Wanjing Li med premien på kjemirommet på Maurits

Wanjing har gjort det veldig bra i årets kjemiolympiade og ble fylkesvinner i 1. runde. Hun fikk en bokpremie og ble også trukket ut til å delta på Berzelisudagarna i Stocholm, som ble avholdt i slutten av januar. Dette er en årlig event for å rekruttere studenter til kjemistudier og ca. seks norske elever får delta hvert år.

Etter 2. runde ble det klart at hun var en av 16 som gikk til den norske finalen som avholdes i Oslo i uke 14. Hun deltok også i fjorårets kjemiolympiade, men kom da «bare» til 2. runde. Hun leste mesteparten av pensum på egen hånd uten å ha så veldig mange forkunnskaper om kjemi.

Det deltok totalt 168 elever fordelt på 78 skoler i 2. runde av den norske kjemiolympiaden 2020. De 16 beste elevene i 2 runde har blitt invitert til et kurs ved Universitetet i Oslo med en avsluttende finale. Hvis Wanjing gjør det bra der, kan hun komme til den nordiske finalen i Reykjavik og eventuell  den internasjonale finalen i Istanbul.

Les mer om Kjemiolympiaden her.

Norsk Kjemisk Selskaps brev til rektor

Publisert 4. mars 2020, oppdatert 8. april 2020.