Nye tiltak for å begrense smitte

Vi har foreløpig ingen registrerte smittede ved skolen. Vi innfører allikevel tiltak gjeldende fra i dag.

Skolen har i dag tatt en avgjørelse på at alle aktiviteter som ikke kommer inn under ordinær undervisning avlyses. YFF gjennomføres foreløpig som planlagt i samarbeid med bedriftene.

Det betyr at alle som har planlagt turer, reiser, store samlinger vil ikke kunne gjennomføre dette. Dette gjelder i første omgang fram til påske.

Elever og lærere MÅ ha med seg både PC og bøker hjem hver dag slik at vi kan kommunisere digitalt, i tilfelle noen blir pålagt karantene.

Dersom det blir bestemt at det ikke skal foregå undervisning på skolen, vil undervisningen fortsette på digitale plattformer. Eleven har altså ikke fri, men jobber hjemmefra via digitale plattformer. Kommunikasjon vil foregå via Its og skolens hjemmeside dersom ikke annet avtales med lærer.

Vi vil sende SMS dersom elevene blir bedt om å holde seg hjemme.

• Som et generelt råd ved alle infeksjoner, bør syke personer holde seg hjemme og ikke komme på jobb/studiested/skole/barnehage.
  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.
  • Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig.
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen.

De viktigste hygienetiltakene for å forebygge smitte er:

• Vask hendene ofte og grundig – særlig når du har vært ute blant folk
  • Bruk papirlommetørkle foran nese og munn når du hoster eller nyser. Kast så papirlommetørkleet. Vask hendene.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Hånddesinfeksjon, altså å sprite hendene, er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig.

Publisert 12. mars 2020, oppdatert 28. mai 2020.