Spennende besøk på Fagskolens nye lab

Elever med faget Teknologi og forskningslære 2 besøkte denne uka det nye flotte industrilaboratoriet til Fagskolen Tinius Olsen (FTO).

• Av Anne Elinde Omholdt

Her fikk elevene praktisk innføring i framtidas industriproduksjon. Industrilaboratoriet tar steget videre fra automatisering til digitalisering, som innebærer full digital overvåkning av produksjonslinjene samt fleksibel produksjonslinje. Kort fortalt gir det muligheter for lettere å finne og utbedre flaskehalser i produksjonslinja, overvåke CO2-avtrykket, og tilpasse produksjonen etter hva kunden legger inn i digitale bestillingsportaler, uten at man manuelt må gjøre endringer i produksjonslinja.

Elevene ble godt kjent med robotene på laboratoriet som sørger for at produksjonen aldri går tom for deler. Før maskinene går tomme for deler sendes nemlig et signal til robotene som drar på lageret for å hente det som mangler. Seansen ble avsluttet med robotrace.

Takk til FTO for flott opplegg!

Publisert 20. september 2019, oppdatert 20. september 2019.