Spennende AR-prosjekt

AR-teknologi kan brukes til mye spennende. Elevene i 1STA og 2STA jobber med å levendegjøre historien om Heddal stavkirke ved hjelp av AR-teknologi.

• Av Anne Elinde Omholdt

Arbeidet er en del av et Erasmus+ prosjekt der bilder av Heddal stavkirke skal settes sammen i en AR-app, slik at elevene kan vise fram kirken når de reiser til Italia til høsten.

For å få til den tredimensjonale virkningen som kjennetegner AR- teknologien, bruker elevene et spesielt kamera. Det tas bilder med et fotooptometrisk kamera, som gir en 3D-modell av kirken innvending. Drone flys for å lage utvendig 3D-modell.

Elevene har jobbet ivrig med å få med detaljrikdom i arkitekturen, slik at framstillingen av kirken skal bli mest mulig riktig. Det betyr at det må tas mange bilder både inne og ute. Nå skal elevene jobbe videre med AR-appen på skolen.

Heddal Stavkirke

Publisert 17. januar 2020, oppdatert 17. januar 2020.