Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon

 

Undervisningssted: Maren Handler

 

Teknologien er i rask utvikling, som igjen vil føre til at nye yrker oppstår. Å gi et nøyaktig svar på hva slags folk næringslivet vil trenge i fremtiden er selvfølgelig umulig, da ingen av oss sitter med en krystallkule som kan fortelle hvordan fremtiden vil bli i detalj. Når dette er sagt, vet vi allikevel mye om hva slags kompetanse vi vil trenge i fremtidens stadig mer digitaliserte og globaliserte verden. Lære seg å beherske ny teknologi samt kunne bruke den til å skape, produsere og formidle vil være avgjørende om DU blir en del av morgendagens arbeidsmarked.

Velger du Informasjonsteknologi og medieproduksjon (ITM) får du en allsidig utdanning rettet mot arbeid i IT- og mediebransjen, f.eks. som IT-utvikler og IT-driftstekniker, eller jobbe med medieteknikk og design samt utvikling innen media. Utdanningen er praktisk rettet og du vil jobbe kreativt med innovativ teknologi for å utvikle nye løsninger både innenfor media og IT.

 

Opplæringsløp:

I løpet av Vg1 så får du et bredt grunnlag med design, kommunikasjon, foto/video, programmering, programvare og teknologi. Etter Vg1, kan du søker deg videre til enten Vg2 Medieproduksjon eller Vg2 Informasjonsteknologi.

Etter Vg2, arbeider du to år som lærling og avslutter med en fagprøve og fagbrev. Ønsker du å ta høyere utdanning, er det mulig å fortsette med Vg3 påbygging til generell studiekompetanse etter at du har fullført Vg2. Innenfor et begrenset antall programområder kan du også ta høyere utdanning (Y-veien) etter at du har tatt fagbrev. Du kan du også komme tilbake til skolen for å ta påbygging til generell studiekompetanse etter at du har tatt fagbrev.

 

Fag du møter:

Konseptutvikling og programmering
Noe av det du vil lære i dette programfaget er å bruke programmering til å løse praktiske utfordringer og fortelle interaktive historier. Du vil utforske verktøy for datamodellering og databaser. Du vil lære å utvikle og visualisere konsept og ideer samt lære hvordan du kan bruke teknologi til å behandle data, algoritmer og statistikk.

Produksjon og historiefortelling
Noe av det du vil lære i dette programfaget er å produsere og kommunisere innenfor ulike sjangere tilpasset visuelle og auditive media. Du vil lære å utvikle og presentere budskap tilpasset målgruppe og kanaler. Du skal utforske fortellerteknikk og dramaturgi i egne produksjoner. Lære å bruke teknikker for ideutvikling og kreativitet i produksjon av historiefortelling. Du skal utforske interaktivitet i historiefortelling for å skape engasjement samt utøve kildekritikk og anvende regelverk i egne produksjon.

Teknologiforståelse
Noe av det du vil lære i dette programfaget er å beskrive, utforske, planlegge og konfigurere datanettverk. Du vil lære å administrere brukerenheter og koble dem sammen. Du vil lære hvordan du kan identifisere og behandle trusler og sårbarhet. Du vil lære hvordan du skal behandle personopplysninger samt hvordan du kan redusere spredning av uønsket data. Du vil også lære hvordan media påvirker mennesker og deres mediavaner samt hvordan bærekraft kan påvirke innkjøp og drift av ikt- utstyr.

Yrkesfaglig fordypning (YFF)
Yrkesfaglig fordypning skal gi deg muligheten til å bli kjent med innhold, oppgaver og arbeidsmåter i lokale bedrifter innenfor yrke.

 

Slik jobber vi:

Utdanningen er praktisk rettet og du vil jobbe med tidsriktig utstyr. Du vil få muligheten til å jobbe kreativt med innovativ teknologi for å utvikle løsninger både innenfor media og IT. Du vil også jobbe med ideutvikling, formidling og historiefortelling gjennom bruk av foto, film og grafisk design, både i og utenfor studio.

 

Viktig å tenke på:

Utdanningen passer for deg som er kreativ, interessert i IT, nettverk og programvare samt visuelle uttrykksformer og kommunikasjon. Typiske arbeidssteder etter endt utdanning er IT-driftsselskaper og IT-avdelinger i ulike virksomheter, samt multimediebedrifter, TV/Film selskaper, reklamebyråer og forlag.

Se mer om programområdet her


Publisert 14. februar 2020, oppdatert 14. februar 2020.