Restaurant og matfag

Det vil alltid være bruk for folk som kan lage og tilberede god mat og drikke.

Elever fra Vg1 restaurant og matfag, klare til å servere.

Undervisningssted: Maren Handler

Restaurant og matfag vg1

Dine muligheter:

Liker du å arbeide med mat og drikke? Har du lyst til å ha hele verden som arbeidsplass? Er du kreativ? Liker du å jobbe praktisk? Liker du å jobbe i team?
Restaurant og matfag kan tilby deg en variert og spennende yrkesutdanning i fag hvor du kan utvikle og bruke dine praktiske og kreative evner.

Opplæringsløp:

Etter Vg1 restaurant- og matfag, velger du hos oss Vg2 restaurantfag, som fører til fagbrev som kokk, servitør eller institusjonskokk, eller Vg2 matfag som fører til baker/konditor, kjøttfag, industriell matproduksjon og fiskerifag. Åssiden vgs tilbyr matfag.

Etter Vg1 og Vg2 er du lærling i to år innen det fagområdet du har valgt. Opplæringen avsluttes med en fag- eller svenneprøve. Ved bestått prøve får du fag - eller svennebrev, og har kompetanse som fagarbeider. Noen fortsetter imidlertid med Vg3 påbygging til generell studiekompetanse, for deretter å ta en høgskoleutdanning. Du kan også ta høyere utdanning etter du har fått fagbrev

Fra kjøkkenet på restaurant og matfag

Slik arbeider vi:

En skoledag på Restaurant og matfag består av praktisk arbeid som knyttes til teori. Vi besøker også noen bedrifter i løpet av skoleåret.    Vg2 driver restaurant på skolen noen uker om våren.

Alle elevene er utplassert i arbeidslivet som en viktig del av opplæringen.

fra kjøkkenet på restaurant og matfag

Fag du møter:

Vg1:

Programfagene er Råstoff og produksjon, Kosthold og livsstil samt Bransje, fag og miljø. I yrkesfaglig fordypning vil du lære mer om enkelte emner du interesserer deg for. Fellesfagene på Vg1 er norsk, engelsk, matematikk, naturfag og kroppsøving.

Vg2:

Programfagene på Vg2 kokk/ servitør er programfagene Råstoff og produksjon, Kosthold og livsstil samt Servering, bransje og miljø. Fellesfag er norsk, samfunnsfag, engelsk og kroppsøving.

Fra kjøkkenet på restaurant og matfag

Noen aktuelle yrker:

• Kokk
  • Institusjonskokk
  • Servitør
  • Baker
  • Konditor
  • Kjøttskjærer
  • Butikkslakter
  • Pølsemaker
  • Slakter
  • Fagarbeider i sjømat
  • Fiskehandler
  • Fagoperatør i matvareproduksjon

Innenfor faget Yrkesfaglig fordypning, på VG 1, får du mulighet til å prøve ulike sider ved aktuelle fag innen utdanningsprogrammet.

På Kongsberg videregående har vi Vg2 kokk og servitør som du kan søke på etter Vg1 restaurant og matfag.

Publisert 25. oktober 2012, oppdatert 17. januar 2017.