Musikk, dans og drama

Elev spiller gitar, nærbilde

Undervisningssted: Åslandsgate

Ønsker du å kombinere generell studiekompetanse med å kunne utvikle din interesse for musikk? I så fall bør du velge musikklinja!

Dine muligheter

Etter tre år på musikklinja her på Kongsberg videregående skole har våre elever generell studiekompetanse og en god musikkfaglig plattform som danner grunnlag for videre studier, enten det er innen musikk eller andre retninger.

Musikklinja er kjent for et veldig godt sosialt miljø der samholdet og engasjementet blant elevene er sterkt. Mange fellestimer og felles opplevelser gjennom samspill, konserter og forestillinger, skaper et godt klassemiljø og høy trivsel.

Vårt mål er å møte elevenes musikkinteresse og tar dem på alvor – uansett hvilken sjanger de foretrekker (pop, rock, jazz, klassisk, elektronisk, folkemusikk, etc.). Alle lærerne er profesjonelle og skolerte musikere med høy kompetanse innenfor sine fagområder. Og som en av de første musikklinjene i landet tilbyr vi også PC som hovedinstrument.

Musikklinja ved Kongsberg videregående skole er både for deg som ser for deg en fremtid der du kan leve av musikken, for eksempel som utøver, pedagog eller produsent, og for deg som ser for deg å drive med musikk først og fremst på fritida. Du vil blant annet lære mye om samarbeid og lederskap ved å gå på musikklinja, noe som vil komme til nytte for deg i mange sammenhenger.

Opplæringsløp

Etter Vg1 Musikk, dans og drama (med hovedområde musikk) kan du velge Vg2 musikk og Vg3 musikk på Kongsberg videregående skole. For å velge Vg2 og Vg3 dans eller drama, må du søke f.eks. St Hallvard VGS eller Ringerike VGS.

Fag du møter

I Vg1 får du individuell undervisning på ditt selvvalgte hovedinstrument 1 skoletime i uka. Din hovedinstrumentlærer er utdannet musiker på dette instrumentet. I tillegg får du undervisning på 2 bi-instrumenter, som oftest sang og piano (dersom ditt hovedinstrument er sang eller piano kan du velge f.eks. gitar som bi-instrument).

I tillegg får du undervisning i samspill, der du får muligheten til å spille i ulike band og ensembler gjennom året. Videre deltar du i kor, sammen med hele resten av musikklinja. Du får også undervisning i musikkteori (anvendt musikklære) og lytting, der du får en innføring i temaer som notelesning, harmonikk og rytmikk, og øver deg på å kunne beskrive og analysere ulike typer musikk.

I Vg2 og Vg3 har du også en time hovedinstrument i uka, og du møter også andre musikkfag, som instruksjon og ledelse, musikk fordypning og musikk i perspektiv.

Fullstendig oversikt over fagene på musikk finner du her

Slik jobber vi

Vi samarbeider med blant annet Kongsberg kulturskole, Kongsberg Jazzfestival, Glogerfestspillene, Energimølla og Kongsberg Musikkteater («Krona»). Dette gir oss muligheten til å gjennomføre små og store konsertprosjekter gjennom hele året.

Å produsere egne konserter er også en viktig del av undervisningen. Det samme er ekskursjoner til f.eks. Oslofilharmonien og Den norske opera & ballett, elevbedrift i 2. klasse der elevene skaffer seg ulike spilleoppdrag rundt om i fylket, og studietur utenlands i 3. klasse.

Valgmuligheter i matematikk:

VG1: 1P eller 1T

VG2: 2P (R1 tilbys kun gjennom nettskolen)

NB! Det er begrenset antall plasser på 1T

avslutningskonsert på krona, musikk 2016

Publisert 25. oktober 2012, oppdatert 29. august 2019.